Startpagina

Welkom in EASE! Je bent beheerder van een organisatie binnen EASE. Dat betekent dat je de admin-rol hebt en daarmee zaken kunt beheren die gerelateerd zijn aan jouw organisatie. Denk daarbij aan het aanmaken van werkruimten, beheren van mede-beheerders en beheren van bibliotheek-items.

Als je voor het eerst bent ingelogd, zijn er nog geen werkruimten binnen de organisatie beschikbaar. Je zult dus nog geen werkruimte en rol kunnen kiezen via de stappen die op het scherm getoond worden.

Beheerderscherm organisatie

Open het rolkeuzemenu in de blauwe zijbalk. Hier zul je jouw nieuw aangemaakte organisatie zien, met daarachter een tandwiel-icoon. Klik daarop om in het beheerderscherm van de organisatie te komen.

Werkruimte aanmaken

Als het goed is kom je direct in het werkruimte-overzicht van de organisatie terecht. Zo niet, klik dan op “Werkruimten” in de blauwe zijbalk. Er zijn nog geen werkruimten. Om er een aan te maken klik je op het +-icoon bovenaan het werkruimte-overzicht. Vul vervolgens een passende naam in. Dit is de naam die aan alle gebruikers getoond zal gaan worden.

Werkruimte openen

Klik op het EASE logo links bovenin het scherm om terug te gaan naar de startpagina van EASE. Open opnieuw het rolkeuzemenu in de blauwe zijbalk. De werkruimte die je zojuist hebt aangemaakt is nu zichtbaar onder de naam van je organisatie. Als je op de werkruimte klikt zie je rechts onder “Rol” de Admin-rol verschijnen. Klik daarop om de werkruimte te openen vanuit de Admin-rol.

Je kunt ook de drie stappen die in het scherm getoond worden, gebruiken om de werkruimte vanuit de Admin-rol te openen.

Beheerderscherm werkruimte

De werkruimte is nog leeg en kan geconfigureerd worden. Klik op het scherm-menu onder het rolkeuzemenu en kies “Beheerderpaneel” om de werkruimte te configureren.

Werkruimte configureren

Je kunt beginnen met het samenstellen van een datamodel voor je werkruimte. Een andere optie is om van start te gaan met een kant en klare applicatie die wij hebben voorbereid.